Van der Sar onder vuur: "Dat is natuurlijk een groot zwaktebod"

Edwin van der Sar in de Johan Cruijff Arena
Edwin van der Sar in de Johan Cruijff Arena Foto: © Pro Shots

Volgens Mike Verweij klopt een groot artikel van het NRC over de situatie bij Ajax niet helemaal. De krant stelde dat zaakwaarnemer Milos Malenovic geld kreeg van Ajax om deals te sluiten.

"In dat stuk wordt gezegd dat Milos Malenović niet transparant is", zegt Verweij in de podcast Kick-off. "Ik hoef hem hier helemaal niet te verdedigen, maar ik zal het voor de 884ste keer roepen: Ajax heeft geen technisch directeur. Hamstra en Huntelaar waren groentjes, dus heeft Ajax de expertise van de zaakwaarnemer van Scheuder en Tadic ingeroepen."

Verweij vertelt dat het veel vaker voorkomt dat een zaakwaarnemer van de trainer een club helpt. Gezien de situatie bij Ajax was het volgens de journalist niet vreemd dat ze externe hulp nodig hadden. "Ajax werd technisch gewoon totaal niet bestuurd. Er zat op dat moment een hoop onkunde, na het vertrek van Overmars. Malenović zegt, en dat zweert hij volgens mij op alles wat hij heeft, dat hij geen geld heeft gekregen van Ajax en ook niet heeft verdiend aan Ajax. Of hij dat aan de andere kant bij zaakwaarnemers en managers wel heeft gedaan, dat weet niemand."

Malenovic zou absoluut niet op eigen initiatief spelers hebben gehaald, wat wel beweerd wordt. "Ajax had vaak spelers op het oog. Dan werd er gezegd: hey Milos, we willen met zijn manager en de club in contact komen. Dan werd hij pas ingeschakeld. Maar ik begreep wel dat Lucca mede op zijn advies is gehaald."

Toch is Verweij wel kritisch op Ajax, met name op algemeen directeur Edwin van der Sar. "Dat vond ik ook wel verbijsterend in sommige opzichten: Edwin van der Sar zit in de ECA en heeft daar veel contact met alle bestuurders van de grote clubs in Europa", aldus de Telegraaf-journalist. "Maar om de directie van Benfica te benaderen voor Vlachodimos, moest Malenović ingeschakeld worden. Als Van der Sar niet eens kan bellen met Benfica... Dat is natuurlijk ook wel een groot zwaktebod."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Go Ahead Eagles
12:15
Ajax
zo
9/04
Ajax
16:45
Fortuna Sittard
zo
16/04
Ajax
20:00
FC Emmen
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Ajax
21:00
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand