Van der Sar over corruptieschandaal: "Ik speel niet voor rechter"

Edwin van der Sar
Edwin van der Sar Foto: © Pro Shots

Barcelona heeft al een lange tijd te maken met allerlei financiële problemen. Van enorme verliezen tot beschuldigingen van corruptie; de Catalanen krijgen momenteel veel op het bordje. Edwin van der Sar, Algemeen directeur van Ajax, is nu gevraagd naar een reactie op dit hele spektakel.

De directeur wil er bij een bijeenkomst van de European Club Association (ECA) echter niet veel over zeggen: "Ik ben op het moment CEO bij Ajax, waar ik het goed probeer te doen. Bepaalde regels staan op hun plek en wanneer die overschreden worden, dan zal er waarschijnlijk een straf volgen. Maar ik speel niet voor rechter en ik ben tevens geen onderdeel van LaLiga of de UEFA."

Barcelona staat momenteel vooral in de schijnwerpers wegen vermeende wanbetalingen aan José María Enriquez Negreira, voormalig baas van de scheidsrechterscommissie in Spanje. Dit zou gedaan zijn door Sandro Rosell en Josep Maria Bartomeu tussen 2003 en 2018. Zij waren in die periode allebei president van Barcelona geweest. Het zal waarschijnlijk nog even duren voordat een definitief oordeel hierover wordt geveld.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand