Van der Vaart: "Het ziet eruit alsof hij een schijterd is"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart denkt dat Feyenoord tegen Ajax kan toeslaan via de vleugels. De oud-middenvelder van Ajax is geheel niet onder de indruk van de prestaties van de vleugelverdedigers van Ajax.

"Ik vind de backs van Ajax het zwakst. Ze spelen bijna alles terug en hebben geen vertrouwen meer", begint Van der Vaart bij Rondo. "Ze spelen de bal terug naar de eerste die ze zien. Daar erger ik me enorm aan."

Van der Vaart is vooral negatief verrast door het optreden van Owen Wijndal bij Ajax. "Ik vind hem zo bleu, zoals hij op het veld staat. Hij gaat van AZ naar een grote club en nu gaat het allemaal niet meer. Het is twintig procent minder, dan ziet het er een beetje uit alsof hij een schijterd is. Hij speelt nu veel terug, maar normaal kwam hij en ging hij door. Dat mis ik bij hem, maar hij is natuurlijk een geweldig talent."

"Een paar jaar geleden zeiden we dat Wijndal de beste linksback van Nederland was", gaat Van der Vaart verder. "Nu speelt hij bij Ajax en kun je dat niet meer zeggen. Waar dat door kan komen? Bij Ajax is er is een andere druk, dat snap ik allemaal wel, maar het gaat om een bepaald karakter."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand