Van der Vaart: "Hij was goed, echt de uitblinker bij Ajax"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Ajax verloor dinsdagavond de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League met 2-1 op bezoek bij Liverpool. Rafael van der Vaart zag ook dat de Amsterdammers het moeilijk hadden.

"Ze hebben eigenlijk alleen maar onder druk gestaan", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Voetballend kwamen ze er niet aan te pas. Liverpool miste al twee of drie enorme kansen. Blind had hem nog op het pannetje voor Ajax, na een heerlijke aanval, maar dat was het ook wel. Ik vind het nog knap van Ajax, hoor. Liverpool is gewoon echt een goed team, en die cornerballen van Liverpool waren levensgevaarlijk. Uiteindelijk ging er eentje net over de doellijn."

Van der Vaart vond het tempo op het Ajax-middenveld te laag liggen. Helemaal tegenover een speler als bijvoorbeeld Thiago. "Dat moet beter in de komende wedstrijden", vervolgt de oud-international. "Maar je hebt het wel over de absolute top. 2-1 bij Liverpool-uit is geen schande. Alleen aan de bal heeft Ajax heel weinig gebracht. Ze kwamen nooit onder de druk vandaan"

Eén Ajacied werd nog wel in positieve zin benoemd door de voormalig Ajacied. "Pasveer was goed, echt de uitblinker bij Ajax. Het was ook wel een ideale wedstrijd voor hem. Hij werd langzaam ingeschoten met balletjes recht in zijn handen, maar die man... Hoe ouder hoe beter. Hij straalt wel heel veel rust uit. Zonder hem zou het al heel snel klaar geweest zijn. Echt mijn complimenten", aldus Van der Vaart.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand