Van der Vaart kritisch: "Dan luistert niemand meer naar hem"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart begrijpt niet dat Daley Blind en Dusan Tadic amper gewisseld worden bij Ajax. Ook woensdagavond, toen de Amsterdammers tegen Liverpool speelde, mocht het tweetal blijven staan de hele wedstrijd.

"Ik heb het vaker gezegd over deze twee", begint Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Jarenlang waren zij de belangrijkste pionnen bij Ajax, maar nu hebben ze een mindere periode. Wat mij betreft is dat ook niet erg, maar dan moet je ze er wel uithalen. Helemaal in zo’n wedstrijd, waarin je 0-3 achter staat. Brian Brobbey speelde een prima eerste helft, dan denk ik: breng Kudus in voor Tadic. Dat doet Schreuder dan weer niet."

Van der Vaart denkt dat Tadic in bescherming wordt genomen. "Hij is een voorbeeld, maar bij een 0-3 achterstand stond hij nog steeds overdreven te coachen. Dan luistert niemand meer naar hem, heb ik het idee. Je kunt nog zo goed zijn en door de trainer in bescherming worden genomen, maar iedereen in de kleedkamer heeft toch zoiets van: we zijn toch allemaal gelijk? Dat is dus niet het geval."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand