Van der Vaart looft Ajacied in Oranje: "Echt een baas aan het worden"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn lovend over Kenneth Taylor. De 20-jarige middenvelder van Ajax viel in tegen België (1-0) en speelde volgens de Oranje-analytici een goede tweede helft, waarin hij liet zien geen last lijkt te hebben van plankenkoorts.

"Ik ben enorm gecharmeerd van hem", zegt Van Hooijdonk bij de NOS. "Het lef waarmee hij in Polen al inviel, was er nu weer. De diepgang die hij heeft... Ik vind het zo'n moderne middenvelder. Dat koppelt hij aan techniek. Hij is ook nog eens links- en rechtsbenig."

Van Hooijdonk vervolgt: "Taylor is altijd in balans en zo gretig in het doordekken. Hij valt in zonder schroom en dat vind ik gewoon knap. Hij speelt bij Ajax natuurlijk wekelijks en is dus ook wel wat gewend, maar dit is toch weer even een ander niveautje."

Van der Vaart ziet dat Taylor 'wel echt stappen heeft gemaakt'. "Hij is van een leuke jeugdspeler die een beetje tikkie breed speelt, echt een baas aan het worden. Hij heeft alles: snelheid, tweebenig. Ik vind het een lekkere speler. Als ik dan Davy Klaassen vandaag zie spelen... Hij is met zijn loopacties heel gevaarlijk, maar als hij dan niet scoort, is hij eigenlijk heel erg onzichtbaar."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand