Van der Vaart looft echte Ajacied: "Heeft Ajax echt geholpen"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Jan van Halst en Rafael van der Vaart zijn lovend over het werk van John van 't Schip bij Ajax dit seizoen. Volgens hen kan je alleen maar respect hebben voor zijn keuze om in te stappen.

"Ik vind dat hij het fantastisch heeft gedaan, Ajax mag hem echt heel erg dankbaar zijn", vertelt Van Halst bij Rondo over Van 't Schip. "Natuurlijk daarbij ook zijn privésituatie in ogenschouw nemend. Dat kun je toch niet los zien van elkaar. Ik vind het echt waanzinnig, wat hij nog steeds doet. Los van het voetbaltechnische en tactische, heeft hij er wel voor gezorgd dat er weer iets van samenwerking kwam op De Toekomst. Het is namelijk niet alleen het pakketje voetbal: het is veel groter. Dat heeft hij echt geweldig gedaan."

Rafael van der Vaart sluit zich bij Van Halst aan. "Van 't Schip is een beetje mijn tweede voetbalvader, dus ik kijk een beetje door een gekleurde bril. Ik vind het een waanzinnige vent. Na alles wat hij heeft meegemaakt met zijn vrouw, begon hij heel goed aan de job met Ajax. Maar hij beschikt daar gewoon niet over kwaliteit, dus hij heeft het heel erg naar behoren gedaan. Hij heeft Ajax echt geholpen naar de plek waar ze nu staan. Hopelijk halen ze nog Europees voetbal. Maar dan kijk je tegen Excelsior en dan denk je: ze vervallen echt weer in oude patronen. Dat heeft hij niet kunnen voorkomen, maar in mijn ogen kan dat ook niet met de kwaliteit aan spelers die je hebt. Er is kwaliteit, maar als er een paar blessures zijn, moet je terugvallen op heel veel minder."

Lees meer:
0 reacties