Van der Vaart over Ajacied: "Op dit moment niet goed genoeg daarvoor"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart vindt het gek dat er zowel bij Ajax als het Nederlands elftal nog altijd plaats gemaakt wordt voor Daley Blind. De voormalig international denkt dat de Ajacied op dit moment hier niet goed genoeg voor is.

"Ik vind Daley aan de bal een geweldige voetballer. Hij kan op alle posities spelen, maar is nergens de beste", zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Voor een trainer is dat lekker, want er is altijd wel iemand geblesseerd. Maar eigenlijk is er een betere linksback of centrale verdediger. Toch speelt hij altijd. Ook bij Oranje."

"Ik vind hem op dit moment niet goed genoeg daarvoor", gaat Van der Vaart verder. "Hij gaat veel de fout in. Ik heb het gevoel dat er altijd een positie voor hem wordt gecreëerd. Dat vind ik apart. Als je in een slechte fase zit en niet goed speelt, dan is het ook niet erg als hij op de bank wordt gezet. Maar dat gebeurt niet. Ik vind het gek dat hij onomstreden is."

Ajax staat sinds dit weekend vier punten los van de concurrentie. "Dat is gewoon geluk. Die eerste helft was echt heel slecht. Ajax' probleem is dat ze zoveel ruimte weggeven. Een lange bal en ze zwaaien weer die arm omhoog. Dat gebeurde constant. Duels winnen ze niet, de bal gaat het voetje onder, dat gebeurt constant. Ze zijn er niet bij met hun hoofd. Ze hadden echt mazzel dat ze niet met 2-0 achter kwamen. RKC kon er vijf maken. Tegen Liverpool gaan die er wel in en daarom verloren ze twee keer zo dik van Napoli", aldus Van der Vaart.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand