Van der Vaart over Ajax-publiek: "Dat vind ik wel heel erg ver gaan"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart is na de grote thuisnederlaag van Ajax tegen Napoli (1-6) erg kritisch op trainer Alfred Schreuder. De voormalig international heeft echter geen begrip voor een deel van de supporters die het vertrek van de Ajax-trainer eisen.

"Dit was echt verschrikkelijk", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Ik had al niet zo'n best voorgevoel. De puf is uit het elftal, te veel spelers zijn niet in vorm. Ze werden van het kastje naar de muur gespeeld. Dan heb je na rust Pasveer die de fout ingaat, die teveel wil opbouwen. En als je zo'n dag hebt, moet je dat niet doen. Zeker niet als je nog wat wil na rust. Je zit in de kleedkamer en denkt: kom op. Dan moet je niet zo opbouwen."

Van der Vaart snapt niet dat Schreuder pas achttien minuten voor tijd Brian Brobbey en Davy Klaassen in het veld bracht. "Ik vind dat echt onbegrijpelijk als je zo speelt, dan moet je eerder iets doen. Dan gebeurt er misschien nog wat."

"Tadic is ook totaal niet in vorm. Je moet respect hebben voor wat hij heeft gedaan voor Ajax, dat heb ik ook, maar er komt een tijd dat je zegt: hij speelt slecht, ik wissel hem. En dan roept het publiek al: Schreuder rot op. Dat vind ik wel heel erg ver gaan", aldus Van der Vaart.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand