Van der Vaart schrok van 'dramatisch' Ajax: "Schaamde ik me voor"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart kon niet genieten van de wedstrijd tussen Ajax en Union Berlin. De Amsterdammers wisten donderdagavond geen enkele keer tussen de palen te schieten.

"Donderdag zat nog steeds in mijn hoofd. Dat je zo dramatisch tegen Union Berlin speelt. Ja, ze staan tweede in de Bundesliga, maar tegen Sheraldo Becker en Thorsby – met alle respect. Ze waren heer en meester en daar schaamde ik me voor. Donderdag was voor mij een graadmeter en ze zijn echt gekelderd in niveau", aldus de analist bij de NOS.

"Ik denk dat ze moeite hebben met thuiswedstrijden. Iedereen heeft nog het Champions League-gevoel en als je dan thuis speelt en het publiek begint te mokken, dan raak je verkrampt en lukt bijna niets meer. Zeker als je niet de echte kwaliteitsspelers hebt. Je zult het zien donderdag: ik kan me niet voorstellen dat ze eruit gaan", vervolgt Van der Vaart.

Ibrahim Afellay zag ook dat Ajax niet in goede doen was tegen de Duitsers. "Ze werden afgetroefd op basis van agressie en fitheid. Die gasten bij Union Berlin waren machines. Normaal gesproken moet je ze dan kapot spelen, maar het ging in een veel te laag tempo. Qua intensiteit zullen ze een paar tandjes moeten bijschakelen, want anders gaan ze er af."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand