Van der Vaart te kakken gezet door Ajax-keepster: "Maar wacht even"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Regina van Eijk kende zondagavond in Studio Voetbal weinig genade met Rafael van der Vaart. De keepster van Ajax Vrouwen was te gast om te vertellen over de stunt van Ajax in de UEFA Women's Champions League tegen Paris Saint-Germain.

In de talkshow werden beelden getoond van de wedstrijd, waaronder ook een redding van Van Eijk. Daarbij tastte de goalie in eerste instantie mist, maar vlak voor de doellijn kon ze de bal alsnog wegwerken. "Ik baalde heel erg van die eerste bal, want die had ik gewoon moeten hebben natuurlijk", zei Van Eijk.

"Maar met onze keeperstrainer Robbie (Tetteroo, red.) zijn we er altijd mee bezig: de bal zit er niet in, tot die over de lijn gaat. Ik heb het goed hersteld en de nul gehouden", aldus de doelvrouw. Van der Vaart wordt vervolgens gevraagd naar zijn mening over vrouwenvoetbal. "Ik blijf er normaal niet voor thuis, maar toevallig was ik thuis en ik heb het nu wel gekeken."

"Ik heb de hele wedstrijd uitgekeken en ge-no-ten. Verdiend gewonnen. Perfecte tactiek. Ze zaten erop. Het was het Ajax-voetbal dat ik al heel lang niet gezien heb", zegt de oud-voetballer. Toch is hij kritisch: "Wat me het meest irriteert aan vrouwenvoetbal zijn de keepsters. Die kunnen niet springen en het ziet er altijd een beetje raar uit..."

Van Eijk reageert direct: "Maar wacht even... Net zei je dat je het nooit kijkt, toch?" Het zorgt voor lachende gezichten in de studio. "Zij is scherper dan de heren aan tafel", erkent Van der Vaart. "Ik wilde een compliment geven, maar ik ga het nu niet meer zeggen. Nee, haha. Ik wilde zeggen: zij beweegt heel erg goed. Zij keept ook al van jongs af aan. Je ziet de opleiding terug. Het moet ook een beetje je passie zijn. Ik denk dat daar zeker qua keepsters nog veel winst te behalen is."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/12
NEC
14:30
Ajax
za
9/12
Ajax
18:45
Sparta Rotterdam
zo
17/12
Ajax
16:45
PEC Zwolle
zo
14/01
Go Ahead Eagles
14:30
Ajax
zo
21/01
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Go Ahead Eagles 13 7 22
6 Sparta Rotterdam 13 0 18
7 SC Heerenveen 13 -6 16
8 Ajax 12 2 15
9 Excelsior 13 -3 15
10 Heracles Almelo 13 -12 15
11 PEC Zwolle 13 -8 14
Bekijk de hele stand