Van der Vaart terug op het veld: "We speelden ze eigenlijk weg"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart trok afgelopen weekend weer zijn voetbalschoenen aan voor een wedstrijd met de Ajax Legends. Het voetballen ging de voormalig middenvelder echter niet meer zo goed af.

Op Anfield speelde Van der Vaart een wedstrijd voor de Liverpool Foundation tegen Liverpool Legends. "Het was prachtig, het was echt geweldig. 60.000 man, uitverkocht", vertelt hij in Studio Voetbal. "Zij waren heel fit en hadden een dag van tevoren nog getraind. Wij waren een beetje bang, maar we beginnen die wedstrijd en speelden ze eigenlijk wel een beetje weg. Het werd een beetje stil. Beetje tikken. Dit heb ik bij Ajax nog niet gezien hoor dit seizoen!”, grapt hij.

"Het was echt geweldig. Als je ziet hoe die mensen het beleven en natuurlijk Eriksson die nog een keer op de bank mocht zitten. Dat was wel heel emotioneel moet ik zeggen", vervolgt Van der Vaart. De thuisploeg werd gecoacht door Sven-Göran Eriksson, die ongeneselijk ziek is. Zelf kwam Van der Vaart weinig aan voetballen toe, ziet hij na een analyse van collega Pierre van Hooijdonk. "Ik had al het gevoel dat ik werd overgeslagen, maar dit bevestigt het alleen maar."

Lees meer:
0 reacties