Van der Vaart tipt Ajax: "Een waanzinnige technisch directeur"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Ajax, PSV en Feyenoord zitten momenteel zonder technisch directeur. Volgens Rafael van der Vaart is het wel belangrijk dat die topclubs de juiste bestuurder op dat vlak aanstellen.

"Ik denk wel dat het belangrijk is, maar je moet wel de goede hebben. Daar gaat het om. Anders kan je beter misschien niemand nemen", zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal. Volgens de oud-international zijn er in Nederland nog wel goede technisch directeuren.

"Ik heb met Ted van Leeuwen gewerkt bij Esbjerg", geeft Van de Vaart aan over de voormalig technisch directeur van NEC. "Ik heb ook veel met hem gepraat. Dat is echt een waanzinnige technisch directeur. Die raad ik ook iedereen aan. Het is een beetje een norse man, maar als je zo met hem praat... Hij heeft zoveel kennis en zoveel contacten. Dat is echt ongelofelijk. Volgens mij heeft hij het ook overal goed gedaan."

Toch zijn echt grote clubs nooit aan zeventigjarige Van Leeuwen begonnen. "Nu helemaal niet meer, want hij is echt op leeftijd", reageert Arno Vermeulen. "Hij had ook altijd wel de naam een vreemde vrucht te zijn. Bovendien moet je met ex-journalisten ook mee oppassen. Er zat wel altijd een randje aan. Hij was best wel apart, vreemd, nurk. Hij was wel lastig te vangen. Ik denk dat clubs de vraag hadden of ze wel met hem in zee moesten gaan."

"Wat je wel ziet is dat de topclubs er echt goed over nadenken", vervolgt Vermeulen. "Er zullen niet meer snel technisch directeuren komen zoals we ze in de afgelopen jaren gekend hebben. Het rouleert te snel en je bent ze plotseling kwijt. Dat is niet zo handig. Er komen wel andere constructies met meer mensen die gaan over het technisch beleid. Ik denk dat Feyenoord en PSV het ook echt zo gaat doen. Marcel Brands wil ook graag een vinger in de pap houden."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand