Van der Vaart tipt oud-Ajacied: ''Gewoon weer terug naar Ajax''

Rafael van der Vaart denkt dat Donny van de Beek alsnog moet vertrekken bij Manchester United. Dinsdag begon de Nederlandse middenvelder in de basis bij de Engelse topclub, maar kon niet overtuigen.

“Donny wegwezen? Ja”, reageert Van der Vaart bij Ziggo Sport. “Maar ik vind Donny een goede speler. Alleen niet voor Manchester United. Ik denk dat hij veel beter naar Duitsland kan gaan, want daar komt hij het beste tot zijn recht. Of gewoon weer terug naar Ajax. Dat past hem als een jas en daar heeft Ajax ook echt veel aan. In het buitenland heb je iemand als Fernandes nodig. Hij is altijd aanspeelbaar en zijn ballen komen vaak aan.”

“Als hij niet scoort en niet in die zestien komt, dan heb je aan dat soort spelers in mijn ogen heel erg weinig. Ik denk gewoon dat hij een hele verkeerde keuze qua club heeft gemaakt, want dit past gewoon niet bij zijn manier van voetballen", vervolgt hij. "Hij is zoekende en vraagt zich af: waar moet ik heen? Hij wordt niet van achteruit gecoacht. Hij wíl wel vooruit, maar de rest wil niet. Je hebt gewoon het gevoel dat Donny helemaal niet in dit team past.”

Volgens Van der Vaart kan Van de Beek niet in zijn spel komen bij Manchester United. "Nou, ik vind dat hij helemaal geen voetbal speelt. Hij is gewoon zoekende en je ziet gewoon dat hij daar gewoon gedeeltelijk niets aan kan doen. Maar hij heeft het gewoon niet afgedwongen in de eerste paar maanden. Je ziet gewoon dat hij er een beetje tussenin loopt, terwijl hij heel graag vooruit wil: hij wil doelpunten maken en de rest wil achteruit. Hij is zó zoekende dat het gewoon een beetje een verloren zaak voor hem is. Je merkt gewoon dat de spelers ook geen vertrouwen in hem hebben."

SC Cambuur - Ajax

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Ajax speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Gaat Ajax winnen in Leeuwarden? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/02
SC Cambuur
12:15
Ajax
zo
12/02
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
zo
19/02
Ajax
16:45
Sparta Rotterdam
zo
26/02
Vitesse
14:30
Ajax
zo
5/03
Ajax
16:45
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 19 27 42
2 AZ 19 16 40
3 PSV 19 24 38
4 Ajax 19 30 37
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
Bekijk de hele stand