Van der Vaart wilde Ajax helpen: "Privé kon het gewoon niet"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart vindt dat er meer clubiconen terug moeten keren bij Ajax. Volgens de voormalig middenvelder is er te weinig Ajax-DNA bij de club.

De roep om meer Ajax-DNA werd de afgelopen tijd steeds groter naarmate de club uit Amsterdam verder wegzakte. Van der Vaart denkt nog steeds dat het de oplossing voor de toekomst is. "Laten we gewoon zeggen hoe het is. Jij (Marco van Basten, red.) zou toch bij Ajax moeten werken, ik zou bij Ajax moeten werken, Sneijder, Nigel de Jong", noemt hij op in Rondo.

Van der Vaart wordt vervolgens door Jan van Halst geconfronteerd met het feit dat hij ook gevraagd is om terug te keren. “Ja, we hebben nog gesproken. Maar dat gebeurt dus gewoon niet. Ik woon nu natuurlijk in Roemenië, voor mij is dat wat lastig", legt hij uit. "Ik en Jan hebben een heel goed gesprek gehad en ik wilde eigenlijk wel, alleen kon het privé gewoon even niet."

Van Basten zelf is ook gevraagd, maar bedankte net als Van der Vaart voor een functie bij Ajax. "Ik niet nee, gewoon in het algemeen niet", aldus de voormalig spits. "Er zullen best jongens zijn die willen helpen. Er zijn nog zat voetballers die in Nederland nog wat kunnen betekenen."

Lees meer:
0 reacties