Van der Vaart ziet ideale assistent voor Heitinga: "Kan niet beter"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart denkt dat Ajax er goed aan doet om minstens het seizoen af te maken met John Heitinga als hoofdtrainer. De voormalig spelmaker speelde samen met Heitinga bij Ajax en in Oranje en toen was al duidelijk dat de oud-verdediger een rol als trainer ambieerde.

"Dat heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken", vertelt Van der Vaart aan tafel bij Studio Voetbal. "En als speler was Johnny meer met tactiek bezig dan ik. Als ik het veld opstapte, hoopte ik dat de goede spelers in vorm waren. Dan wonnen we wel. John praatte veel in het veld, op een rustige en duidelijke manier."

"Ze moeten snel een beslissing nemen: Johnny het seizoen laten afmaken, en als dat goed gaat daarna met hem doorgaan", gaat de voormalig Ajacied en Oranje-international verder. "Ik vind wel dat er iemand naast moet die hoofdtrainer is geweest, zoals Fred Rutten bij PSV."

"Aan wie ik denk? Fred Grim. Volgens mij kan Heitinga het goed met hem vinden, dus dat is een prima match. Al zou ik het nog mooier vinden als Louis van Gaal of Henk ten Cate een duo met hem vormt om hem op te leiden tot topcoach. Beter kan Johnny zich niet wensen", aldus Van der Vaart.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand