Van der Wiel hoopte op Ajax-terugkeer: "Ze wilden mij niet hebben"

Deze week ontving Siem de Jong zijn voormalig ploeggenoot Gregory van der Wiel in de podcast Football is Life. De oud-speler van Ajax maakte in oktober 2021 bekend dat hij zijn profcarrière definitief had beëindigd. De ex-verdediger speelde tot en met 2019 nog in de MLS bij Toronto FC, maar vond daarna nooit meer een club.

“Nadat ik weg moest bij Toronto ben ik in Amerika gaan kijken, bij Atlanta United van Frank de Boer”, begint Van der Wiel in de Football is Life-podcast. “Die wilden mij niet hebben. Ik wilde met mijn gezin in Los Angeles wonen. Dus ik heb de twee clubs daar benaderd, die wilde mij ook niet hebben. Toen heb ik aangeboden om gratis te komen spelen, maar dat veranderde niks. Dat terwijl ik in mijn ogen misschien wel de beste rechtsback van die competitie was. Waarom? Ik denk beeldvorming."

Van der Wiel vervolgt: "Ik denk dat er iets is ontstaan dat je, ook al ken je me niet, denkt dat ik problemen had meegebracht. Dat was voor mij ook echt wel weer een grote klap. Toen ben ik gaan wachten en ondertussen zo erg beschadigd geraakt en boos geworden. Toen hebben we besloten om naar Los Angeles te gaan verhuizen en zo is het een beetje doodgebloed. Ik wilde helemaal niet stoppen, ik wilde gewoon lekker door voetballen.”

Van der Wiel keerde vervolgens terug naar Nederland. “Ik heb gekeken bij AZ, want ik wilde het liefst dichtbij Amsterdam spelen. Maar AZ zei nee, FC Utrecht ook. Toen ik bij Fenerbahçe wegging, heb ik gekeken om terug te komen bij Ajax.”

“Ik was namelijk gratis op te halen, maar ze wilden mij niet hebben. En een paar weken later kochten ze Daley Blind voor twintig miljoen. Toen dacht ik ook wel van: mij hoeven jullie gratis niet, maar Daley wel voor twintig miljoen. Het is klap na klap na klap, ze doen allemaal wat met je”, aldus Van der Wiel.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand