Van der Wiel over paniekaanvallen: "Die kwamen toen ik gestopt was"

Gregory van der Wiel namens Paris Saint-Germain
Gregory van der Wiel namens Paris Saint-Germain Foto: © Pro Shots

Gregory van der Wiel is één van de voetballers die zich na zijn carrière durfde uit te spreken over het mentale aspect in het topvoetbal. De voormalig rechtsback van Ajax en Oranje vertelt zelf ook last te hebben gekregen van paniekaanvallen.

"Ik herinner mij eigenlijk niet zo heel veel meer van alle mooie ervaringen die ik heb meegemaakt", zegt Van der Wiel bij Enoh Reunited. "Dat is een beetje zonde, maar ik denk ook dat dat veel zegt over hoe mijn mind was op dat moment. Ik zat alleen maar in die sneltrein om te presteren, om beter te worden. Ook met zulke wedstrijden als de WK-finale, denk ik niet dat ik me bewust was van hoe mooi het was, hoe belangrijk, hoe groot."

Van der Wiel kreeg na zijn carrière last van paniekaanvallen. "Die kwamen eigenlijk pas zes maanden nadat ik gestopt was, uit het niets", aldus de voormalig rechtsback. "Ik denk dat dat te maken heeft met die trein waar ik in zat, die jarenlang was ik alleen maar bezig met presteren, presteren bezig geweest. Ik ben niet iemand die dingen heel makkelijk van zich af kan laten vallen."

"Het was niet: ’Oké, ik ben nu aan het voetballen en straks ben ik het weer vergeten", vervolgt Van der Wiel. "Nee, als het niet goed ging bleef het bij mij. Ik denk dat toen ik pas een tijdje gestopt was met voetballen en mijn geest en lichaam de tijd kregen om het te verwerken, dat zich dat uitte in paniekaanvallen. En later in mij angstig voelen en dat mijn lichaam helemaal vastzat", aldus de oud-voetballer.

Dusan Tadic met de schaal

Ajax wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

Ajax is al kampioen, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van Ajax nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand