Van Gaal gaf zegen: "Zij vinden Farioli een iets groter risico"

Louis van Gaal als bondscoach van Oranje
Louis van Gaal als bondscoach van Oranje Foto: © Pro Shots

Louis van Gaal en Danny Blind hebben hun zegen gegeven om Francesco Farioli aan te stellen als nieuwe trainer van Ajax. Dat vertelt technisch directeur Alex Kroes in De Telegraaf.

Van Gaal en Blind kenden de Italiaanse oefenmeester niet persoonlijk, zo geeft Kroes aan. "En ook niet via anderen. Ze hebben zich wel in hem verdiept. Ook zij zeggen dat de dingen die ze zien, horen en lezen ze bevallen. Zij vinden Farioli ook een iets groter risico, maar hebben hun zegen gegeven."

"De keuze is ook breed gedragen in de directie. We hebben gezegd: we gaan ervoor, want we willen het over deze boeg gooien", aldus Kroes. Hoe ze in Amsterdam de speelwijze en trainingen van Farioli hebben kunnen beoordelen? "We hebben echt heel veel trainingen op beeld gezien. Urenlang. En we hebben delen van wedstrijden bekeken om het gevoel te krijgen of we onderdelen van die trainingen terugzagen."

"Hoe is de opbouw? Hoe zijn de goals tot stand gekomen? En je ziet dat Farioli van achteruit een heel verzorgde manier van opbouw heeft. Al die verschillende varianten vind ik leuk om te zien", klinkt het enthousiast.

Lees meer:
0 reacties