Van Gaal haalde Beuker naar Ajax: "Hij belde me en vroeg dat"

Marijn Beuker
Marijn Beuker Foto: © Pro Shots

Louis van Gaal belde hoogstpersoonlijk naar Marijn Beuker om bij Ajax te komen werken. De 39-jarige werd aangesteld als Directeur Voetbal. Waarom Van Gaal hem zo graag naar Amsterdam wilde halen?

"Dat kun je het beste aan Louis zelf vragen natuurlijk, maar hij weet hoe ik denk en hoe ik werk. Hij was gevraagd om hierover na te denken en droeg mij aan", vertelt Beuker zelf aan Voetbal International. "Hij belde me en vroeg of ik ervoor open stond om het gesprek aan te gaan."

"Rond diezelfde periode kreeg ik een berichtje van Alex Kroes, die ik ook al zo’n negen jaar goed ken, dat hij ook met Ajax sprak. Louis, Alex en ik geloven erin dat de technisch directeur in de oude vorm niet meer bestaat", geeft Beuker aan. Hij gaat verder: "De meeste clubs hebben die rol al in tweeën geknipt, maar hebben dat horizontaal gedaan, dus: iemand voor het eerste elftal en iemand voor het beloftenelftal en de jeugdopleiding."

"Wij hebben die rol verticaal doormidden geknipt. Dus één iemand richt zich op het totale voetbalproces, van de Onder-8 tot en met het eerste elftal. En je hebt een dealmaker, die continu contact heeft met zaakwaarnemers en clubs. Wij geloven dat je dat moet splitsen van het inhoudelijke proces", aldus Beuker.

Hij ligt op één lijn met Kroes, zo vertelt hij. "In de visie hoe we naar voetbal kijken. Ik wat meer vanuit het voetbaltechnische, hij wat meer vanuit de businesskant. We vullen elkaar goed aan. Dat Alex even niet op de club was, was natuurlijk een tegenvaller. Maar nu hij in de functie van technisch directeur weer op de club is, kunnen we de ingezette lijn doorzetten."

Lees meer:
0 reacties