Van Gaal kraakt stadion: "Dan heb ik mijn voorkeur voor de Arena"

Louis van Gaal
Louis van Gaal Foto: © Pro Shots

Louis van Gaal speelt liever in de Johan Cruijff ArenA dan in de Kuip. Dat heeft alles met de faciliteiten te maken. De bondscoach liet zien in Rotterdam kritisch uit over de staat van het stadion.

"Er is maar één stadion in Nederland dat voldoet en de faciliteiten heeft voor het Nederlands elftal. Dat is de Arena. Daar zeg ik niks mee, want dat is gewoon zo. Het is volgens mij allemaal oude troep", wordt de bondscoach geciteerd door Voetbal International. Overigens vindt hij de grasmat in de Rotterdamse voetbaltempel wel beter dan in Amsterdam.

"Het is het beste veld van Nederland. Bij Ajax is dat misschien wat minder, al is dat de laatste tijd ook beter geworden. Het vele balverlies van vanavond lag dus niet aan het veld", vervolgt de trainer, die daarna de vraag krijgt wat precies de nadelen zijn in de Kuip.

"Ik moet in de gym zitten… Daar zit de technische staf-ruimte. Daar hebben ze een tafel en een koffiepot neergezet. In de rust doe ik mijn tactische praatje en dan sta ik met mijn rug naar tien of twaalf spelers. Dat kan allemaal niet. In de Arena is dat allemaal anders; dan heb je een eigen stafkamer", aldus de bondscoach, die weet dat er in Rotterdam de komende jaren niets zal veranderen.

"Maar goed, Feyenoord mag geen nieuw stadion bouwen. Dan zeg ik dat we hier misschien niet meer moeten komen. Dan heb ik mijn voorkeur voor de Arena. Maar ja, ik ben maar bondscoach. Ik heb niets te vertellen…", besluit Van Gaal

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand