Van Gaal looft Ajacied in Oranje: "Niet voor niets uitgenodigd"

Louis van Gaal tijdens de persconferentie van Oranje
Louis van Gaal tijdens de persconferentie van Oranje Foto: © Pro Shots

Remko Pasveer lijkt zich op te kunnen maken voor het WK in Qatar. De 38-jarige doelman hield tegen Polen en België de nul en maakte een uitstekende indruk. Bondscoach Louis van Gaal wil nog niet verklappen wie de eerste doelman wordt op het WK.

"Ik heb wel een bepaalde mening, maar of dat uitkomt gaan we zien", zegt Van Gaal op een persconferentie, die nog niet wil vertellen of hij drie of vier keepers gaat meenemen. "Waarschijnlijk vier. Ik neem drie keepers mee voor het spel en één penaltykiller. Al zou het kunnen dat die penaltykiller een van de drie is."

Pasveer lijkt een goede kans te maken om mee te gaan naar het WK. Van Gaal is tevreden over zijn eerste twee interlands. "Het is niet voor niets dat we Pasveer hebben uitgenodigd en dat we hem ook nog twee keer hebben laten spelen. Hij had vandaag ook niet gekeept als hij er tegen Polen drie had doorgelaten. Zo gaat dat in het voetbal. Je moet wel leveren."

Van Gaal wil niet bevestigen dat het tussen Cillessen en Pasveer lijkt te gaan qua eerste keeper. "En Mark Flekken dan? Volgens mij heb ik ook Justin Bijlow nog, die heeft ook twee of meer wedstrijden gespeeld. Het moet gaan blijken wie ik als eerste verkies. Wij maken iedere week een elftal op, met ook nog een schaduwteam, naar gelang van de vorm van de spelers", aldus Van Gaal.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand