"Van Gaal ontbeert ervaring met ontslaan of aanstellen van trainers"

Susan Lenderink, Maurits Hendriks en Louis van Gaal
Susan Lenderink, Maurits Hendriks en Louis van Gaal Foto: © Pro Shots

Valentijn Driessen is benieuwd hoe Louis van Gaal om zal gaan met de toekomst van Maurice Steijn. Hij is van mening dat Steijn het slecht doet, maar niet zó slecht als de buitenwacht soms suggereert.

"Voor Steijns toekomst bij Ajax moet je in het hoofd zijn van rvc-adviseur Van Gaal. Van Gaal laat weinigen toe in zijn hoofd en zeker in zijn huidige rol bij Ajax zal hij zijn afwegingen omtrent Steijn en geloofsbrieven voor de toekomst van Ajax niet met de buitenwacht delen. Hoezeer de buitenwereld ook vindt dat Steijn snel door Ajax moet worden geloosd", opent Driessen bij De Telegraaf.

Andries Jonker deed een poging om Van Gaal zijn gevoel in te schatten: Van Gaal wil een rationele beslissing maken, stelt hij. "Hij refereerde op Radio 1 aan de twee wedstrijden die Ajax minder heeft gespeeld. Met een maximaal resultaat tegen RKC en FC Volendam staat Ajax geen 17e, maar 9e. Dat geeft een ander beeld hoewel de achterstand op nummer drie Feyenoord dan twaalf punten bedraagt."

Jonker denkt dat, na de wedstrijden tegen Brighton, Hove & Albion en PSV Steijn zichzelf moet tonen. "Volgens de kleine Van Gaal moet Steijn hopen dat de grote Van Gaal hem de tijd gunt om daarna in een relatief gemakkelijker programma een elftal te bouwen, een spelsysteem in te slijpen en punten te pakken."

Maar ook Van Gaal is geen God: ook hij kan de verkeerde keuze maken. "Velen, onder wie Jonker, vertrouwen het Van Gaal toe een besluit te nemen. Maar de status van toptrainer biedt geen enkele garantie voor de juiste beslissing. Hoe Van Gaal er ook over denkt; hij ontbeert iedere ervaring met het aanhouden, ontslaan of aanstellen van een hoofdtrainer voor Ajax."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand