Van Gaal over Oranje-keepers: "Zou ook Pasveer kunnen worden"

Remko Pasveer bij het Nederlands Elftal
Remko Pasveer bij het Nederlands Elftal Foto: © Pro Shots

Voormalig Ajax-doelman Jasper Cillessen is niet van de partij op het WK in Qatar. De keeper is volgens bondscoach Louis van Gaal niet in vorm.

"Cillessen is de laatste weken niet in vorm. En het WK is nu, niet over vijf weken", legt Van Gaal uit op de persconferentie na het bekendmaken van zijn definitieve selectie voor het WK. Remko Pasveer is wel van de partij, evenals Andries Noppert en Justin Bijlow. "Het zou Bijlow kunnen worden, maar het zou ook Pasveer of Noppert kunnen worden. Noppert is de enige die echt in vorm is."

"Maar ik weet niet hoe dat volgende week is. Zo kijk ik naar spelers. Pasveer is ook niet in zijn beste vorm. En dat ik dat zeg geeft hem ook druk. En wij willen wereldkampioen worden. Misschien wordt hij wel nummer één en dat heb jij dan op je geweten", lachte de bondscoach tegen ESPN-verslaggever Pascal Kamperman. "De doorslag geeft de vergelijking tussen beide spelers op individuele kwaliteiten en of je een teamplayer bent."

Cillessen zou teleurgesteld hebben gereageerd op het nieuws, gebracht door keeperstrainer Frans Hoek. "Dat zou logisch zijn. Ieder mens reageert dat op zijn eigen wijze af. Ik kan me er iets bij voorstellen. Hij is de meest ervaren keeper en heeft altijd geleverd bij mij", gaf de bondscoach aan.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand