Van Gaal: "Spelers die ik had bij Ajax, hebben we momenteel niet"

Louis van Gaal
Louis van Gaal Foto: © Pro Shots

Louis van Gaal denkt dat hij het Nederlands elftal met een goede selectie achterlaat voor bondscoach Ronald Koeman. De voormalig Ajax-trainer is teleurgesteld door het resultaat op het voorbije WK, maar stopt desondanks met een goed gevoel bij Oranje.

"Wat ik achterlaat bij Oranje? Een goede, hechte groep met veel voetbalvermogen. Maar wel zonder buitenspelers die op het allerhoogste niveau een man kunnen passeren", zo vertelt Van Gaal aan het Algemeen Dagblad. Je hebt buitenspelers nodig die een man passeren. Die heeft ons voetbal momenteel niet, niet voor het allerhoogste niveau van een WK en de strijd met toplanden. Daarom ben ik anders gaan spelen."

"En zijn we nog een eind gekomen. Net geen halve finale. Op pingels eruit", gaat Van Gaal verder, die echter wel degelijk 'veel voetbalvermogen' ziet in het Nederlands elftal.. "Daarom hebben we twintig wedstrijden niet verloren sinds we vorig jaar zomer met elkaar zijn gestart. Dat is niet voor niets."

"Alleen hebben we geen rechter- en linkerspits zoals ik die had bij Ajax. Geen Overmars, geen Finidi George. Als we met buitenspelers voetballen, kan het alleen in plan B- of C. Maar twee lange spitsen opstellen en ballen zo snel mogelijk in de zestienmeter pompen, dat ga je niet altijd doen. Je wil niet de hele tijd opportunistisch spelen", aldus Van Gaal.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand