Van Gaal-vertrouweling optie voor Ajax? "Aan hem om in te schatten"

Louis van Gaal voor Ajax - AZ
Louis van Gaal voor Ajax - AZ Foto: © Pro Shots

Alex Kroes moet de komende periode op zoek naar een nieuwe trainer voor Ajax. Er zijn al heel wat namen met de Amsterdamse club in verband gebracht en Voetbal International zet acht potentiële trainers op een rijtje. Een van hen is Albert Stuivenberg.

De 53-jarige Stuivenberg is een 'goede bekende en vertrouweling van Louis van Gaal', zo weet Lentin Goodijk. Stuivenberg werkte in het verleden, als coach van Jong Oranje, nauw samen met de huidige adviseur van Ajax en was later ook assistent van Van Gaal bij Manchester United. Daarna ging Stuivenberg aan de slag als trainer van KRC Genk, waarna hij actief was als assistent bij de nationale ploeg van Wales.

Inmiddels is hij alweer vijf jaar actief als rechterhand van Mikel Arteta bij Arsenal. "In Noord-Londen wordt Stuivenberg geroemd om zijn voetbalbrein en zijn oog voor detail. Tevens heeft hij affiniteit met opleiden, ontwikkelen en presteren: als coach van Oranje Onder-17 werd hij in 2011 én 2012 Europees kampioen", schrijft Goodijk.

"Het is al zesenhalf jaar geleden dat Stuivenberg als hoofdtrainer voor een groep stond. In 2017 presteerde hij verdienstelijk bij Genk, maar na zijn ontslag besloot hij toch weer tot een rol als assistent. Bij Arsenal is er grote waardering voor het werk van Stuivenberg. Aan Van Gaal om in te schatten of hij ook de geschikte man is om Ajax als hoofdtrainer erbovenop te helpen", aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties