Van Halst blikt terug op moeizame samenwerking: "Heeft gestoken"

Jan van Halst en Sven Mislintat in De Grolsch Veste
Jan van Halst en Sven Mislintat in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

Jan van Halst voelde al vroeg aan dat er geen goede band was tussen Sven Mislintat en Maurice Steijn. Dat onthulde hij bij Rondo van Ziggo Sport.

Van Halst was bij Ajax interim-directeur en ook voetbalcommissaris. Bij het voetbalpraatprogramma deelt hij zijn visie over de slecht verlopen samenwerking tussen Steijn en Mislintat. “Ik kreeg na een paar weken door dat er wrijving was tussen Sven en de trainer, Maurice, wat van kwaad tot erger geworden is. Daar heb ik ook wel mee geworsteld, want wanneer ga je er nu echt bovenop zitten?”, vertelt Van Halst.

De voormalig Ajax-directeur geeft hierbij de transfer van Diant Ramaj als voorbeeld. "Het is bekend dat de transfer van Ramaj een discussie was. Het is helemaal niet erg dat er discussie was, maar ik proefde gewoon dat er een beetje venijn in zat. Het was niet respectvol naar elkaar toe. Ik geef niemand de schuld, maar ik denk dan: dit is niet hoe je samen moet werken. Dat heeft me ook wel gestoken.”

Wel, is hij aardig vroeg in actie gekomen om de boel te sussen. “Ik heb mijn zomervakantie aan de kant geschoven en ben naar het trainingskamp gereden. Dat voelde ik wel als rvc-lid. Op alle 'hoofdposities' was op dat moment even niemand. Geen algemeen directeur, geen hoofd scouting, geen hoofd opleidingen en een hele nieuwe technisch directeur. En een voetbalcommissaris (Van Halst zelf) die ook net komt kijken,” Tafelgenoot Marco van Basten reageert daar fel op. “Bizar! Dat mag niet bij een club als Ajax!”, sneert de voormalig aanvaller.

Lees meer:
0 reacties