Van Halst hield transfer tegen: "Dat was het grote probleem"

Jan van Halst
Jan van Halst Foto: © Pro Shots

Jan van Halst heeft bij Ajax één transfer tegengehouden, zo vertelt hij bij Rondo. Om welke speler het gaat, vertelt hij echter niet.

Als lid van de RvC had Van Halst natuurlijk de macht transfers tegen te houden. Of hij dat ook heeft gedaan? "Ja, eentje. Maar dat ging niet om mij. Ik checkte namelijk: zijn de scouting, technische staf en technisch directeur akkoord? Dat was niet het geval", vervolgt Van Halst. "Ik zei daardoor: dat moeten we niet doen. Daarvoor was het niet vaak eenduidig 'ja', maar wel: als het niet kan, dan doen we dit. Maar deze was zo duidelijk..."

Had Van Halst niet bij meer transfer moeten ingrijpen? "Achteraf kun je dat zeggen. Ik ken ook niet alle spelers, maar je stelt er vragen over en gaat ervan uit dat er goed naar gekeken is. Er zijn daarnaast ook heel veel spelers die het in hun eerste jaar ook heel moeilijk hebben gehad, kijk naar Álvarez en Martínez. Die komen daarna tot leven, maar dat gebeurt wel in een goed draaiend team. En dat was natuurlijk het grote probleem."

Lees meer:
0 reacties