Van Halst krijgt kritiek: "Niemand zal daar toch intrappen?"

Jan van Halst
Jan van Halst Foto: © Pro Shots

Jan van Halst blikte maandagavond in Rondo terug op zijn tijd als interim-directeur bij Ajax. Valentijn Driessen zag dat de oud-voetballer weinig zelfkritisch was en ook amper echt aan de tand gevoeld werd.

Er ging de laatste maanden enorm veel mis bij Ajax toen Van Halst nog als RvC-lid en later als directeur actief was. "Overigens onderstreepte Van Halst zijn gebrek aan waarnemings- en beoordelingsvermogen nog even toen het KPMG-rapport, of de conclusie ervan, zijdelings aan de orde kwam", schrijft Driessen in de Telegraaf. Veel stelde het rapport niet voor volgens velen. "Maar de opdrachtgever, de rvc van Ajax, kreeg wat het wilde: verschoning. Dus ook vrijspraak voor Van Halst."

Driessen merkte dat Van Halst amper kritisch ondervraagd werd in de talkshow. "Twaalf uur later kwam de aap uit de mouw: Van Halst keert terug als analist bij de zender", aldus de journalist. "Beter daar wat open deuren intrappen bij Europese wedstrijden, zoals hij bij zijn trainingsbureau Van Baas naar Coach doet dan na FC Twente en Ajax een derde voetbalclub naar de rand van de afgrond leiden als bestuurder. Want niemand zal toch in Van Halsts open sollicitatie bij Rondo trappen?"

Lees meer:
0 reacties