Van Halst kritisch op Ajax: "30 meter dichter bij elkaar spelen"

Jan van Halst ziet een opmerkelijk patroon in het spelbeeld van Ajax. In de voorbeschouwing op het duel tegen Liverpool gaat de oud-Ajacied bij Ziggo Sport in op de vele ruimtes die worden weggegeven met al het gevaar dat deze manier van spelen oplevert.

"Eigenlijk geeft het hele elftal heel veel ruimte weg, dat is echt een patroon geworden. Je kan wel alleen naar de verdediging kijken, maar van voorin tot achterin moeten ze vanavond minimaal 30 meter dichter bij elkaar spelen." Ook Van der Vaart laat zijn licht schijnen op de tactiek van Ajax en begint als het aan hem ligt zonder oud-gedienden Dusan Tadic en Daley Blind. Bij Ziggo Sport geeft Van der Vaart het volgende aan: "Ik denk dat Kudus en Brobbey fantastisch kunnen samenspelen en ik zou Berghuis op rechts zetten, dat heeft hij bij Feyenoord altijd gedaan. Ik heb heel veel respect voor Blind en Tadic. Ze hebben waanzinnig veel gepresteerd bij Ajax. Maar op dit moment denk ik dat dit het beste", besluit de oud-voetballer. Ajax kreeg in de poulefase al twaalf treffers tegen waarvan maar liefst tien in het tweeluik tegen SSC Napoli.

'Ajax geeft te veel ruimte weg' 💬 #ZiggoSport #UCL #AJALIV pic.twitter.com/bSH35BAuOy — Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) October 26, 2022

Lees meer: