Van Halst ziet sensationele transfer: "Vol bravoure naar topclub"

Jan van Halst
Jan van Halst Foto: © NESimages

Oud-Ajacied Jan van Halst is lyrisch over de transfer van Daley Blind. De verdediger liet zijn contract bij Ajax ontbinden en tekende deze week verrassend bij Bayern München.

"Dit is een sensationele transfer", vertelt Van Halst bij Op1. "Hij zit in de herfst van zijn carrière en heeft het de laatste maanden heel moeilijk bij Ajax. Het is niet normaal dat je uit elkaar gaat als jongen van de club, maar ook dat je dan nog naar een Europese topclub gaat. Dat maakt het sensationeel."

Van Halst erkent ook de grote successen van Blind. "Hij is 100% een vedette. Ik denk dat hij een van de meest succesvolle voetballers van de laatste decennia in Nederland is geweest. Hij heeft grote successen gekend met Ajax."

"De transfer is een grote opluchting voor alle partijen. De puzzelstukjes vallen perfect in elkaar. Hij komt op de bank en heeft er moeite mee gehad. Dat heeft ook zijn impact op de hele teamdynamiek. Hij gaat nu vol bravoure naar een topclub. Bij Ajax zullen ze hem dat van harte gunnen", sluit Van Halst af.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand