Van Hanegem doet oproep: "Laat Berghuis komende week met rust"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Pro Shots

Willem van Hanegem kijkt erg uit naar de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. Zondagmiddag staat de terugkeer van Steven Berghuis in de Kuip op het programma.

"Steven Berghuis komt naar de Kuip en deze zomer zagen de mensen in Rotterdam daar al tegenop. Maar dat is toch veranderd. Feyenoord heeft een serieuze kans. Ik doe wel een klemmend beroep op alle mensen die iets met Feyenoord hebben. Laat komend weekeinde bij de Klassieker tussen de vrouwen op zaterdag in Amsterdam en de echte Klassieker zondag in de Kuip niemand ook maar een kleine reden hebben om naar jullie te wijzen", begint Van Hanegem bij het Algemeen Dagblad.

"Ik weet dat het wijzen soms zwaar onterecht is, maar steek de koppen bij elkaar en zorg dat de bus van Ajax normaal naar Rotterdam komt", vervolgt hij. "Laat Berghuis komende week met rust. Die jongen heeft een keuze gemaakt die gevoelig lag, maar dat is geen enkele reden om hem te bedreigen. Ik denk dat zijn vertrek voor beide partijen goed is geweest. De spelers van Feyenoord voelen zich veel vrijer zonder hem en Berghuis is op zijn plek bij Ajax."

Zelf moet Berghuis ook niet gaan provoceren. "Pak hem aan zoals Tyrell Malacia vorig seizoen Antony bespeelde: scherp maar fair. Laat de Klassieker een geweldige strijd worden, maar zonder te overdrijven. En als je dan zou winnen, dan heeft Ajax opeens vijftien verliespunten en staat ook Berghuis op de ranglijst onder Feyenoord. Dát moet de drijfveer zijn. De competitie wordt niet alleen bepaald door geld."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand