Van Hanegem: "Ik hoefde hem niet, niet omdat hij van Ajax kwam"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Pro Shots

Willem van Hanegem was zowel als speler als trainer actief bij Feyenoord. Het clubicoon, die dinsdag 80 jaar is geworden, liet zich interviewen door het Algemeen Dagblad en blikt terug op zijn enerverende leven.

Van 1992 tot 1995 stond Van Hanegem aan het roer bij Feyenoord alvorens hij naar Al-Halil vertrok. Van Hanegem haalt een voorbeeld aan van een speler die hij helemaal niet wilde hebben, maar toch kwam. "In 1993 haalde Jorien van den Herik (oud-directeur van Feyenoord, red.) spits John van Loen naar Feyenoord. Ik hoefde hem niet en dat had niets te maken met het feit dat hij van Ajax kwam", meent De Kromme.

"Hij presteerde slecht, maar ik liet hem staan omdat ik wist dat als ik hem meteen zou slachtofferen, we nooit meer iets aan hem zouden hebben", vervolgt Van Hanegem. "De supporters werden steeds bozer. Na een aantal moeizame wedstrijden zette ik hem op de bank, was meneer boos."

Ook een andere speler komt aan bod. Van Hanegem: "Net als Dean Gorré, die ik er een keer uit haalde om een wedstrijd op een opportunistische manier nog te winnen. Dat legde ik na afloop uit en hij zei het te begrijpen. Las ik een dag later in de krant dat hij niets van die wissel snapte. Van Loen en Gorré hè, geen Frank Lampards toch?"

Lees meer:
0 reacties