Van Hanegem kritisch: "Vond Feyenoord helemaal niet minder dan Ajax"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Orange Pictures

Willem van Hanegem heeft geen goed woord over voor de Klassieker van zondagmiddag. In een slaapverwekkend duel wist Ajax met 0-2 te winnen van Feyenoord.

"Feyenoord tegen Ajax, het was echt niet om aan te zien", vertelt Van Hanegem bij het Algemeen Dagblad. "Ik vond eigenlijk alleen scheidsrechter Dennis Higler nog slechter. Waarom die nou de Klassieker moest fluiten is mij een raadsel. Toen hij Antony een tik op het hoofd zag geven van Tyrell Malacia en het prima vond, wist ik al voldoende. Een middagje marchanderen zou het worden en dat gevoel heeft hij nooit weggenomen."

"Ik vond Feyenoord helemaal niet minder dan Ajax", gaat hij verder. "Reiss Nelson kwam een paar keer tot aan de achterlijn, net als aan de andere kant Fredrik Aursnes, maar de bezetting voor de goal was keer op keer dramatisch. Niet dat hun medespelers er niet waren, maar ze liepen elkaar eerder in de weg dan dat ze goed positie kozen."

Senesi werkte de bal vlak voor rust in eigen doel. "Ajax won alleen omdat Marcos Senesi een bal van twee meter van het eigen doel terug wil leggen op zijn eigen keeper die uiteraard gewoon mee bewoog met de bal. Feyenoord wil alweer meedoen om de titel, maar dat is nog een stapje te ver. Dat is geen schande. Ze zijn topscorer Berghuis kwijt en dat scheelt natuurlijk. Maar geloof me: dat was uiteindelijk beter voor Feyenoord, Ajax én Berghuis zelf."

Dankzij AjaxFanatics krijgen nieuwe spelers een Boosted Odd van 4.00 bij een zege van Ajax tegen Fortuna Sittard! Schrijf je in bij BetCity.nl en grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand