Van Hanegem over Ajacied: "Als zo'n speler wegdraaide, was het: boem!"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Orange Pictures

Willem van Hanegem wist het wel als hij bondscoach van het Nederlands elftal was geweest. Het icoon van het Nederlands voetbal zou een Ajacied inschakelen om Lionel Messi te schaduwen.

Willem van Hanegem zou Jurriën Timber de opdracht geven om de Argentijnse superster Lionel Messi uit te schakelen. "Timber heeft in eerdere wedstrijden tegen zulke topspelers gespeeld en dat ging hem goed af", schrijft Willem van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Elke keer als zo'n speler wegdraaide, zat hij erbovenop. En dan: Boem! Als het moest, deelde hij een tik uit."

Van Hanegem kan de verdeeldheid in Nederland over Oranje niet helemaal begrijpen. De voormalig international van het Nederlands elftal denkt ook dat het resultaat heilig is en dat doet Oranje ten slotte nog altijd wel. "Ik geloof dat winnen vanzelf komt als je goed speelt", gaat Van Hanegem verder. "Maar als het eens een keer niet lukt, moet je iets verzinnen om de buit binnen te halen."

"En dan ga je dus verdedigen. Winnen staat voorop. Ik geloof ook niet dat het de bedoeling was dat Oranje zo behoudend speelde tegen de Verenigde Staten. Van Gaal gaf zelf ook aan dat hij niet tevreden was", aldus 'De Kromme'.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand