Van Hanegem uit kritiek: "Ik ken geen enkele voetballer"

Willem van Hanegem snapt niet dat mensen dachten dat Ajax minder zou gaan voetballen na het vertrek van Marc Overmars. Volgens de oud-voetballer hebben de spelers nog de focus op het voetbal.

“De mensen die werkelijk dachten dat de zaak rond Marc Overmars een negatieve invloed zou hebben op de prestaties van Ajax op het veld, hebben zelf nooit gevoetbald”, begint Van Hanegem bij het Algemeen Dagblad. “Ik ken geen enkele voetballer die bezig is met wat er in de directie van een club speelt. Ook niet als het om zaken gaat die een week lang de krantenkolommen beheersen.”

“Natuurlijk, ze zullen vast wel een goed gevoel hebben bij een technisch directeur als die ze ooit een topcontract heeft voorgeschoteld, maar dat is het dan ook wel”, vervolgt hij. “In wedstrijden speelt zo’n zaak gewoon niet.”

Van Hanegem doet wel een voorspelling: “Straks, als de spelers na afloop van hun loopbaan aansluiten in de karavaan van analytici op televisie, dan geven ze de technisch directeur die hen ooit miljonair heeft gemaakt vast nog wel wat schouderklopjes. Dat is zo doorzichtig en je ziet het zo vaak gebeuren.”

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand