Van Hooijdonk kritisch: "Wordt toch altijd gewisseld bij penalty's"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Pierre van Hooijdonk was na afloop van de wedstrijd Nederland - Wales kritisch op doelman Jasper Cillessen. De voormalig Ajacied wist de penalty van Gareth Bale niet te stoppen, maar de manier waarop vond Van Hooijdonk niet allesbehalve overtuigend.

Van Hooijdonk denkt dat Cillessen eerder naar een hoek had moeten vertrekken. "Je moet eerder gaan", zegt de voormalig aanvaller bij de NOS. "Deze bal komt niet in het zijnetje hè. Die komt een meter van de paal. Als je het beeld ook ziet van Cillessen, die wacht enorm lang. De enige ballen die hij stopt is als ze stiften of door het midden schieten."

"Ik snap wel dat je als keeper niet meer te vroeg weg mag. Want daarin word je ook beperkt. Maar dit voelde een beetje.... Ik beoordeel hem niet op deze penalty. Hij wordt toch altijd gewisseld als er penalty's zijn", doelt Van Hooijdonk op de wissel van Cillessen op het WK van 2014. Tegen Costa Rica kwam Tim Krul vlak voor tijd voor Cillessen in het veld. Door twee penalty's te stoppen was Krul de held van de wedstrijd.

Overigens vond Van Hooijdonk de penalty ook niet 100 procent duidelijk. "Hij (Connor Roberts, red.) verlengt de bal en Malacia is te laat daarna. Als deze bal over de grond wordt gespeeld en Malacia is te laat zeg je ook gelijk dat het een penalty is. Maar deze bal zien we honderd keer in een week tijd..", aldus de analist.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand