Van Hooijdonk: "Verrassend en merkwaardig dat Ajax hem laat gaan"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Pierre van Hooijdonk vindt de keuze van Ajax om Sébastien Haller van de hand te doen aan Borussia Dortmund merkwaardig en verrassend. De voormalig aanvaller denkt dat Ajax met Haller heel specifieke kwaliteiten laat vertrekken.

"Het proces van Haller zijn vertrek is eigenlijk al in gang gezet doordat Brian Brobbey, in wie absoluut muziek zit, al vroeg liet doorsijpelen bij Ajax te willen blijven", zegt Van Hooijdonk in het Algemeen Dagblad. Dat bleek wederzijds. Daardoor ben ik niet meer verrast. Toch vind ik het verrassend en merkwaardig dat Ajax hem al laat gaan."

"Los van dat ik me afvraag wie zo’n besluit neemt nu directeur Overmars en coach Ten Hag vertrokken zijn, denk ik dat zijn goals gemist zullen worden", vervolgt Van Hooijdonk. Het valt niet mee om die terug te krijgen. Natuurlijk krijg je als Ajax-spits veel kansen, maar zulke cijfers in de CL wegleggen, dan ben je voor mij een goede spits."

"Ajax had er ook voor kunnen kiezen om hem te houden", gaat de oud-international verder. "Het is ook geen bedrag wat niet te weigeren viel. Zeg je dan als club niet dat je hem als miskoop ziet? Waarom verkoop je hem anders met zulke cijfers? Voor mij is hij zeer zeker geslaagd. Dat kan met drie negens, maar dan zijn er altijd nog mensen die vinden dat het drie tienen moeten zijn. Dit waren in elk geval niet drie zesjes."

"Als een pupil drie man uitspeelt, is hij onmiddellijk goed. Een verdediger die minder aan de bal is, sturen we naar het buitenland. Je hebt op elke positie specifieke kwaliteiten nodig. Een spits hoeft niet vier man te passeren. Een spits moet goals maken. Haller deed dat. Zonder hem zie ik geen aanvallende koppers meer. Daar moet je er in mijn ogen altijd één van hebben. Maar dan pas je al snel niet in het Ajax-profiel", aldus Van Hooijdonk.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand