Van Nistelrooij aan de slag bij Ajax? "Hij zal er wel voor openstaan"

Ruud van Nistelrooij voor de camera bij ESPN
Ruud van Nistelrooij voor de camera bij ESPN Foto: © Orange Pictures

Als het aan Rafael van der Vaart ligt, is Ruud van Nistelrooij een serieuze kandidaat om trainer van Ajax te worden. Volgens de oud-voetballer is de voormalig trainer van PSV 'echt een hele goede trainer'.

Van der Vaart zei een tijdje geleden nog dat hij hoopte dat John van 't Schip aanblijft als trainer van Ajax, maar inmiddels is hij van mening veranderd. "Over Frank de Boer zegt iedereen: top. Maar ik heb mensen gesproken en het schijnt dat van Nistelrooij echt een heel goede trainer is", zegt de voormalig international bij Studio Voetbal.

"Nou, dan maar een Van Nistelrooij dan. Ik wil dat er een grote naam naar Ajax komt. Maar eerst moeten al die spelers verkocht worden. Ik meen het serieus: het gaat niet om de trainer, het gaat om de spelers. Er zijn gewoon twintig spelers waarvan je denkt: wat moet je ermee?"

Pierre van Hooijdonk denkt niet dat Van Nistelrooij naar Ajax gaat. "Dat is niet realistisch, Rafael. Hij is een oer-PSV'er die in geen honderd jaar naar Ajax zal gaan." Van der Vaart reageert: "Ik vind het heel gek dat je dat zegt. Als Ajax morgen belt, zal hij er echt wel voor openstaan."

Ook Ibrahim Afellay denkt niet dat dat gaat gebeuren. "Nee, daar geloof ik niet in. Ook niet dat Ajax bij hem aanklopt."

Lees meer:
0 reacties