Van Polen weet: "Op Ajax na zaten alle clubs achter hem aan"

Bram van Polen
Bram van Polen Foto: © Orange Pictures

Dankzij enkele blessures mocht Thomas Beelen op het grote podium in de basis spelen namens Feyenoord in de Europa League, waarin zijn directe tegenstander Romelu Lukaku was. Bij Goedemorgen Eredivisie sprak Bram van Polen zich uit over zijn voormalig teamgenoot.

"Ik weet wel dat hij die potentie enorm heeft, hij heeft alle voorwaarden", zo stelt de aanvoerder van PEC Zwolle. "Hij is nu pas anderhalf jaar centrale verdediger, hij was altijd middenvelder. Die ontwikkeling die hij daarin heeft gemaakt, is wel indrukwekkend."

Bovendien was de verdediger van PEC Zwolle benieuwd naar hoe Beelen het zou doen in een ander systeem. "Hij speelde natuurlijk een-op-een, volle bak. Dat kon hij natuurlijk fantastisch, want hij is sterk, hij is áchterlijk snel, op de eerste meters, maar ook op de lange afstand", aldus Van Polen. "Misschien stond hij niet bij het grote publiek bekend als groot talent, maar op Ajax na zaten alle clubs achter hem aan."

"Voordat Dick Schreuder kwam, heeft hij serieus overwogen om te stoppen met profvoetbal. Hij zat op een gegeven moment op de bank bij de beloften. Hij heeft echt zijn carrière te danken aan Dick." Een tijdje terug had Van Polen een gesprek met Kostas Lamprou en vernam dat zijn voormalige teamgenoot een enorme ontwikkeling had doorgemaakt. "Hij zei: "Ze zijn een monster van hem aan het maken bij Feyenoord."

Lees meer:
0 reacties