Van Praag blij met komst Kroes: "Gaat een drukke tijd tegemoet"

Michael van Praag
Michael van Praag Foto: © Orange Pictures

Ajax maakte afgelopen dinsdag de komst van hun nieuwe algemeen directeur bekend. Alex Kroes, eerder actief bij AZ en Go Ahead Eagles vervangt interim directeur Jan van Halst. De 49-jarige Ajacied startte vrijdag met zijn werk voor de Amsterdammers tot vreugde van Michael van Praag.

Van Praag erkent dat Van Halst het niet makkelijk had als de interim algemeen directeur. "Jan is in een hele moeilijke periode tijdelijk ingestapt als directeur. We hebben veel respect voor de wijze waarop hij zijn werk gedaan heeft, in een zeer intense tijd. Ondanks het negatieve sentiment rondom de club heeft Jan zich altijd positief en waardig opgesteld. En met warmte. Dat is een enorme prestatie en daar zijn wij hem als RvC erg dankbaar voor."

De voorzitter Raad van Commissarissen is erg onder de indruk van het werk wat Kroes heeft gedaan voor voormalige werkgevers. "Het is fijn dat Alex eindelijk bij ons is. Ik heet hem namens de RvC heel hartelijk welkom. Hij gaat een drukke tijd tegemoet, dat is hem bekend. We wensen hem uiteraard veel succes en in het kader van 'Samen Ajax' zullen we hem waar nodig met raad en daad terzijde staan", aldus Van Praag in gesprek met de clubkanalen.

Lees meer:
0 reacties