Van Praag blij: "Veel vertrouwen in het directieteam dat er staat"

Michael van Praag, Louis van Gaal, Jan van Halst en Maurits Hendriks
Michael van Praag, Louis van Gaal, Jan van Halst en Maurits Hendriks Foto: © Pro Shots

Ajax maakte vrijdag bekend in Menno Geelen een tijdelijke algemeen directeur te hebben gevonden. De commercieel manager is gevraagd de periode te overbruggen totdat de nieuwe algemeen directeur benoemd en ingewerkt is.

Vanwege de schorsing van Alex Kroes moest Ajax volgens de regels van de KNVB op korte termijn een nieuwe algemeen directeur aanstellen. Dat is dus Geelen geworden, zo bevestigde Ajax vrijdagmiddag. Michael van Praag kan zich daardoor weer volledig op zijn rol als lid en voorzitter van de RvC richten.

Van Praag hoeft de directie niet meer bij te staan in de hoedanigheid van gedelegeerd commissaris, wat hij sinds 2 april jl. was, aldus Ajax. De president-commissaris is blij met de ontwikkeling: "Ik ben blij dat Menno dit wil doen. Hij is een prima directeur die zowel intern als extern draagvlak heeft en dat zelf heeft afgedwongen door de goede en succesvolle manier waarop hij zijn werk voor Ajax al jarenlang doet."

"Daarnaast is het goed voor Ajax dat Alex vol energie aan de slag is gegaan in zijn nieuwe rol. Wij hebben voor de maanden die voor ons liggen veel vertrouwen in het directieteam dat er nu staat", zegt Van Praag op de clubwebsite.

Lees meer:
0 reacties