Van Praag duidelijk: "Ik was wel de allerlaatste die dat wilde"

Michael van Praag
Michael van Praag Foto: © BSR Agency

Michael van Praag is heel blij dat het Ajax gelukt is om Alex Kroes te behouden. De algemeen directeur werd door de RvC geschorst, maar keerde onlangs terug als technisch directeur. 

Van Praag was zeer uitgesproken na de schorsing van Kroes, maar verzekert dat hij het absoluut niet zo wilde. "Ik was wel de allerlaatste die had gewild dat we Alex zo vroeg hadden moeten laten gaan, was nota bene degene die met Louis van Gaal op zijn knieën naar AZ is gegaan om hem eerder los te weken”, citeert de Telegraaf de RvC-voorzitter op de BAVA. 

Volgens Van Praag was er echter geen andere keuze dan Kroes, die in de fout ging met aandelen, schorsen. "Een andere beslissing was niet uit te leggen", legt hij uit. "Vonden we dit leuk? Nee. Maar we hebben ook de reputatie ’ethisch bestuur’ hoog te houden." Na veel kritiek draaide Van Praag en co. de beslissing deels terug. "Uiteindelijk wilden we niet doof zijn voor meningen en adviezen van aandeelhouders. Het is ook des Ajax’ altijd oplossingen te vinden."

Lees meer:
0 reacties