Van Praag geraakt door situatie: "Verdorie een half jaar gewacht"

Michael van Praag
Michael van Praag Foto: © Orange Pictures

Als voorzitter van de Raad van Commissarissen voelt Michael van Praag de noodzaak om afscheid te nemen van Kroes, ondanks dat hij het 'vreselijk' vindt dat Kroes op non-actief is gezet bij Ajax nadat hij veel moeite heeft moeten doen voor zijn komst.

Kroes is geschorst vanwege vermoedelijke handel met voorkennis in Ajax-aandelen. De Raad van Commissarissen overweegt zijn afzetting. Ondanks dit incident, was er aanvankelijk 'onverdeelde tevredenheid' over Kroes' eerste weken bij Ajax, aldus Van Praag. "Dat is nou precies de reden dat ik dit zo vreselijk vind: we wachtten verdorie een half jaar op hem. Ik ben op mijn knieën naar AZ gegaan om te kijken of we hem eerder konden hebben. Zo graag wilde ik hem hebben. We waren ook blij dat hij binnen was. En nog geen drie weken later gebeurt dit..."

Vervolgens verduidelijkt Van Praag hoe Ajax het vertrek van de algemeen directeur zal opvangen. "Het allerbelangrijkste is dat we doorgaan met waar we aan begonnen zijn: ervoor zorgen dat het op technisch vlak weer gaat zoals we willen. We gaan gewoon door met de ingeslagen koers, die is ingezet door Alex, maar ook Marijn (Beuker, red.), Kelvin (de Lang, red.), Louis (van Gaal, red.) en Danny Blind. Dat gaat gewoon door."

"De onderhandelingen daarmee worden ook prima gedaan door ons en Susan (Lenderink, red.). Ik ga de directie bijstaan als gedelegeerd commissaris, waardoor ik ze met ze zal meedenken en soms ook hand-en-spandiensten zal verrichten. Tegelijkertijd zullen we als raad van commissarissen moeten kijken naar een nieuwe algemeen directeur", aldus Van Praag in gesprek met ESPN.

Lees meer:
0 reacties