Van Praag haalt uit naar criticaster: "Ik vind dat een schande"

Michael van Praag praat met Edwin van der Sar
Michael van Praag praat met Edwin van der Sar Foto: © Pro Shots

Michael van Praag staat achter de uitkomst van het KPMG-onderzoek naar de transfers van Sven Mislintat bij Ajax. De voorzitter van de RvC is niet te spreken over de uitspraken van Gerben Everts, van de Vereniging van Effectenbezitter (VEB).

Everts liet zich kritisch uit over het rapport en haalde onder meer uit naar Susan Lenderink. Hij verweet de financieel directeur dat ze zou hebben gelogen, waardoor ze niet verder zou moeten kunnen in haar functie. Van Praag slaat terug naar de VEB: "Ze zoeken voortdurend de publiciteit, pakken het mediagenieke Ajax als podium en gebruiken ons", zegt de RvC-voorzitter tegen Ajax Life. "In heel onbeschofte bewoordingen, door mensen te beschadigen."

Van Praag is het er mee eens dat Mislintat 'solistisch handelde' en dat sommige transferprocedures 'voor verbetering vatbaar' zijn. "Dat hebben we zelf ook gezegd na het onderzoek door KPMG naar de handel en wandel van Sven Mislintat. Niet alles is meteen een ‘leugen’, ‘broddelwerk’ of ‘het werk van een stagiair’, zoals de VEB dat in de media roept. KPMG is wereldwijd een vooraanstaand forensisch onderzoeksbureau. Bel dan eerst met ons. Maar dat doet hij niet. Een schande vind ik dat."

Van Praag neemt het dan ook fel op voor Lenderink. "Susan is primair verantwoordelijk voor de financiële, fiscale en juridische kant van een transfer. Die processen zijn goed doorlopen. De kritiek in het rapport op het voetbaltechnische deel van de transfers, nemen we ter harte en gaan we mee aan de slag. Maar de VEB gooit ten onrechte, en naar mijn mening bewust, alles op een hoop."

Lees meer:
0 reacties