Van Praag onder vuur: "Zo snel kan het gaan bij het Ajax van 2024"

Michael van Praag
Michael van Praag Foto: © BSR Agency

Michael van Praag keerde eerder dit seizoen terug bij Ajax om te helpen met het herstellen van de chaos. De voorzitter van de Raad van Commissarissen is nu echter zelf het mikpunt van kritiek van de supporters.

Met zijn stevige uitspraken over Alex Kroes zorgde Van Praag voor veel onvrede bij een deel van de achterban. "Zo snel kan het gaan bij het Ajax van 2024. Toen Van Praag in november terugkeerde als voorzitter van de raad van commissarissen (rvc), nog geen half jaar geleden, was dat nog amper voor te stellen", schrijft Sjoerd Mossou in het Algemeen Dagblad. "Maar kijk nu eens. Sinds de raad van commissarissen op 2 april besloot Kroes te schorsen vanwege vermeende aandelenhandel met voorkennis, ligt ook Van Praag zwaar onder vuur binnen de club."

Van Praag wordt kwalijk genomen dat hij een terugkeer van Kroes op voorhand al uitsloot. "Vooral dat laatste viel verkeerd tot in de diepste Ajax-kringen", aldus Mossou. "Daar komt nog bij dat Van Praag zichzelf vorige week min of meer naar voren schoof als ‘gedelegeerd commissaris’, dichter op de Ajax-directie en de dagelijkse werkvloer. Veel fans en clubleden interpreteerden dat als een vorm van machtswellust: was Kroes voor de bus gegooid om zelf de regie te kunnen grijpen?"

Lees meer:
0 reacties