Van Praag werkte kort samen met Kroes: "Dat was een fijne tijd"

Michael van Praag, Louis van Gaal, Jan van Halst en Maurits Hendriks
Michael van Praag, Louis van Gaal, Jan van Halst en Maurits Hendriks Foto: © Pro Shots

Michael van Praag is nog altijd erg aangedaan door de situatie omtrent Alex Kroes. De voorzitter van de rvc geeft aan dat hij vreselijk baalt van de huidige situatie bij Ajax. Toch kon hij niet anders, zo zegt Van Praag. Kroes werd geschorst vanwege handelen met voorkennis.

"Wat je moet weten en wat misschien niet overal even duidelijk is overgekomen: ik vind de situatie met Kroes echt vreselijk", zegt Van Praag tegen Ajax Life. "Verschrikkelijk voor Alex zelf, verschrikkelijk voor de club en dus zeker voor supporters. Dit overkomt ons. Dit hadden we totaal niet verwacht. We hebben serieus moeite gedaan om hem binnen te halen, want hij was een uitstekende kandidaat voor de functie."

Van Praag gaat verder: "De dag dat hij begon, hebben we gebak gehaald. Ik heb Alex met een speech warm welkom geheten, met verschillende medewerkers erbij. Geloof me: we waren echt heel blij met de komst van Alex. Voor ons is zijn gedwongen schorsing een grote klap."

Kroes zou in zijn eerste weken bij Ajax geen vrienden hebben gemaakt en kwaad bloed hebben gezet. Van Praag herkent die signalen totaal niet. "Ik heb maar een paar weken met hem kunnen samenwerken. Dat was een fijne tijd. Hij is een hele goeie kerel. Alex is enorm actief aan de slag gegaan. Dat dit gebeurt, vinden we ontzettend naar", aldus Van Praag.

Lees meer:
0 reacties