'Van Praag wil Ajax-leden overtuigen van ontslag Alex Kroes'

Michael van Praag, Louis van Gaal, Jan van Halst en Maurits Hendriks
Michael van Praag, Louis van Gaal, Jan van Halst en Maurits Hendriks Foto: © Pro Shots

Michael van Praag blijft bij zijn standpunten als het gaat over de toekomst van Alex Kroes bij Ajax. De voorzitter van de Raad van Commissarissen hoopt de leden van de Amsterdamse club donderdagavond te overtuigen van een ontslag voor de algemeen directeur.

Dat meldt De Telegraaf. Kroes wordt verweten dat hij handelde met voorkennis in het aandeel Ajax. De RvC besloot hem daarom te schorsen en Van Praag sloot meteen de deur voor een terugkeer van Kroes. Er ontstond echter veel weerstand tegen het vertrek van de directeur, naar wiens komst veel supporters maanden hadden uitgekeken. De bestuursraad, diverse clubiconen en de harde kern schaarden zich al achter de directeur.

De bestuursraad riep al op om de beslissing om Kroes te ontslaan te heroverwegen. De bestuursraad vertegenwoordigt de leden van Ajax, die 73 procent van de aandelen hebben. Van Praag vindt dat veel Ajax-leden een 'informatieachterstand' hebben en zal donderdagavond op een bijeenkomst zijn verhaal vertellen. De RvC wil het ontslag van Kroes bekrachtigen op de buitengewone vergadering voor aandeelhouders op 21 mei. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag, vanwege de grote steun voor Kroes binnen de club.

Lees meer:
0 reacties