Van Roosmalen cynisch: "Wie moet die bal dan geven? Daley Blind?!

Marcel van Roosmalen haalt in De Oranjewinter herinneringen op over het WK van 1998 in Frankrijk. Nederland versloeg Argentinië in de kwartfinale door een fantastische treffer van Dennis Bergkamp. Toch zat er, volgens Van Roosmalen, één grote ergernis aan de treffer: het commentaar van Jack van Gelder.

"Veel mensen hebben terecht mooie herinneringen aan de vorige keer dat we Argentinië in de kwartfinale van een WK troffen", zegt Van Roosmalen in zijn video-column in De Oranjewinter. "Stade Vélodrome, Marseille, 1998. Pass Frank de Boer, Bergkamp, goal. Wat er helaas ook aan kleeft: dat commentaar van Jack van Gelder. Hij heeft met zijn on-Nederlandse geschreeuw één van de mooiste doelpunten ooit verpest."

"Nu zijn er dus mensen die hem acuut willen invliegen om nog één keer Nederland-Argentinië te doen", gaat de cynische schrijver verder. "Alsof Jack van Gelder gelukt brengt. Alsof we dan winnen. Alsof er in onze voorhoede ook maar iemand is die een bal zo kan behandelen als Dennis Bergkamp. En wie moet die bal van Frank de Boer geven? Daley Blind?!"

Godzijdank zit Jack van Gelder contractueel vast aan het Huis van Oranje. Een marketing-concept van de KNVB, waarbij ze de grootste Oranje-gekken opsluiten in de Johan Cruijff ArenA. Heeft u vrienden die vrijwillig naar het Huis van Oranje gaan? Verbreek alle contact. Aan die mensen heeft u niets. Als ze de ArenA tijdens Nederland-Argentinië bombarderen, zijn de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg weg. Want je bent niet goed wijs als je hier geld voor betaalt, terwijl je thuis op de bank had kunnen zitten om te zien hoe Joep Schreuder ook Lionel Messi geestelijk mishandelt", besluit Van Roosmalen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand