Van Roosmalen: "Hey sjembek, je mag hier niet met Ajax-shirts gooien"

Marcel van Roosmalen
Marcel van Roosmalen Foto: © Pro Shots

Na afloop van de wedstrijd tussen Ajax en Vitesse vond er een opmerkelijk incident plaats. Meerdere Ajax-spelers wilden hun shirt richting de meegereisde supporters in het uitvak gooien, maar werden tegengehouden door stewards van de Arnhemse club. Vooral Dusan Tadic kreeg het flink aan de stok met een steward.

Marcel van Roosmalen noemt het incident in zijn item Korte Corner van NOS Studio Voetbal 'de beste scene' van het seizoen. "De beste scène van het seizoen 2021/2022 kwam na het laatste fluitsignaal op de laatste speeldag bij Vitesse - Ajax", begint Van Roosmalen over het opstootje tussen Tadic en de Vitesse-stewards. "Dusan Tadic wilde zijn shirt in het Ajax-vak gooien en passeerde twee beveiligers. Daar houden ze in Arnhem niet van."

Vervolgens deed Van Roosmalen zichzelf voor als steward. "Hey sjembek, heb jij geen pas? Dan mag jij hier niet lopen, jongen! Hey, heb jij stront in je oren, zeg je nou dat je schijt aan mij hebt? Dan heb ik schijt aan jou. Hey jongens, hij zegt dat hij schijt heeft. Je mag hier helemaal niet met Ajax-shirts gooien. Wij zijn Vitesse met je flaporen! Wij zijn baas in eigen huis en dan moet je heel snel oprotten, want ik pak je en gooi je eruit!", aldus Van Roosmalen.

Theo Janssen noemt het typische Arnhemse humor van Van Roosmalen. "Ja behoorlijk, maar ik vind het wel een beetje flauw. Er zit daar onder het vak, waar de Ajax-supporters zitten, helemaal niemand, ook geen Vitesse-supporters. Dus laat die jongen het shirt erin gooien en dan is het klaar", aldus Janssen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand